Till senaste kommentaren
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Kan jag ta bort klienter med tjänster upplagda på?

Jag har råkat importera tre klienter som jag inte längre sköter uppdragen på. Jag la till flera tjänster i samband med importen också, så nu har jag massa aktiviteter i listan som jag inte ska göra. Kan jag ta bort dem på något vis?

Linda Andersson Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

  • Ja innan du börjat jobba på kunden och sparat ner ändrade status så kan du ta bort klienten helt ur systemet. Alla tjänster och aktiviteter tas då också bort.

    • Gå till klientlistan genom att klicka på fliken Klienter.
    • Leta reda på den klient du vill ta bort och klicka på soptunnan längst till höger på raden. Du får då en kontrollfråga om du vill ta bort som du då svarar Ja på. Alla tjänster och aktiviteter tas då också bort.

    Vill du ta bort en klient från byråstödet som du börjat jobba med d.v.s du har ändrat status på tjänster, då kan du välja att inaktivera klienten. Du går då tillväga på samma sätt, d.v.s klickar på soptunnan, din kontrollfråga blir då om tjänsterna ska avslutas och klienten ska arkiveras.

    Vill du bara avsluta en tjänst på en klient men klienten ska vara kvar i byråstödet, då går du in på kundkortet och fliken Uppdrag. Klicka på tjänsten och sätt ett slutdatum för när du ska avsluta den. Ska du exempelvis bokföra hela året ut (kalenderår) så sätter du sista dag för bokföringen till 31 december.

    Marie Isidorsson Support
  • Hej jag har prövat detta. man kunden kommer fram ändå trots att jag har lagt den som inaktiv.

    Mina framtida aktiviteter på denna kund ligger kvar på aktivitetslistan. vad är det jag gör fel?

    Joakim Berglund
  • Hej

    Gå in och ändra ditt slutdatum på tjänsterna. Slutdatumet har satts till det datum när du inaktiverade klienten. Men om du inaktiverade den i november exempelvis, då tror byråstödet att du ska göra de aktiviteterna som hör till november innan uppdraget upphör. Trots att klienten är inaktiverad. Den här funktionen får vi finslipa lite på.

    Så länge kan du gå in och sätt stoppdatumet på klienten i en tidigare månad. Då kommer den inte att synas i aktivitetslistan.

    Marie Isidorsson Support
  • Hej!

    Jag är inne i Byråstödet nu och försöker följa dina senaste instruktioner. Det går dock inte att spara när jag ändrar datumet, även fast jag också bakdaterar startdatumet. Var inne och "lekte" lite på ett testföretag och nu när jag vill köra skarpt vill jag gärna ha bort det. Kan ni hjälpa mig med vad som kan vara tokigt?

    Tack!

    Mvh

    Andrea
    Andrea
  • Hejsan

    Förmodligen har du inaktiverat din klient. Då sparas inga ändringar. För att se om så är fallet så går du till fliken för Klienter. Längst ut till höger på din klient ser du om du har en symbol som liknar en återvinningssymbol.
    Denna symbol ska du då klicka på för att återaktivera klienten.
    Först därefter kan du göra ändringar på din klient i byråstödet.

    Marie Isidorsson Support

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.